Tutdere:"İller Arasında Gelişmişlik Temel Sebebi Konuşmamak"

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, muhtarlar toplantısı serisine bu kez Besni’de devam etti.

Tutdere:

 

 

 

Muhtarların yoğun olarak katıldığı toplantıda Tutdere,"Sorunlarımız ortak. Şimdi bu ortak sorunları ortak bir akılla, konuşarak ve omuz omuza verip dayanışmayla çözeceğiz. Dertlerimizi korkmadan anlatma zamanı." dedi. 

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, muhtarlarla buluşmak üzere bu kez Besni’deydi.

Konuşmasına muhtarlara görevlerinde başarılar dileyerek başlayan milletvekili, bu dönem Adıyamanda sorunların birlikte çözülmesi yönünde bir strateji ile ilerlediklerini anlattı. 

Tutdere, komşu illerle aralarında ciddi bir gelişmişlik düzeyi farkı olmasının temel sebebinin ise, konuşmamak olduğunun tespitini yaptığını belirterek “Sorunlarımızı ortak akılla, konuşarak ve omuz omuza ve cesaretle çözmeliyiz. Biz Adıyamanlılar sorunumuzu tartışmaktan, konuşmaktan çekiniyoruz. Dolayısıyla bu dönem konuşarak, ortak akılla sorunlarımızı çözebileceğimize inanıyoruz. Halkımız için en iyisini yapmak üzere yanyana gelmemiz, sorunları tespit edip gerekli mercilere doğru bir şekilde iletmemiz gerek. "dedi.

-"SORUNLARIMIZI ORTAK ZEMİNDE KONUŞMALIYIZ"

Milletvekili Tutdere, mecliste, 1 yıldır, Adıyaman'da kimsenin konuşmaya cesaret edemediği sorunları en üst perdeden dile getirdiğini vurgulayarak, "Birbirimizle değil, birbirimiz için mücadele edeceğiz. Buraya siyaset için gelmedik. Hepimizin siyasi görüşü birbirinden ayrı ama sorunlarımız ortak. Bu yüzden bu sorunlarımızı ortak bir zeminde çözmeliyiz. Bizim görevimiz çözüm yerlerine bu sorunları en doğru şekilde aktarmak. Bir yıldan beri mecliste Adıyaman’da kimsenin konuşmaya cesaret edemediği sorunlarını en üst perdeden dile getiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönem birbirimizle değil, birlikte mücadele edeceğiz. Dayanışma içinde, sorunlarımızı çözeceğiz."  

-"BARAJ İLERLİYOR AMA SULAMA TÜNELLERİ HAZIR DEĞİL" 

Besni Ovasının yıllardır sulanmayı beklediğinin altını çizen Tutdere, şöyle devam etti:

"Bakınız; az önce bir çiftçi abimiz söyledi. Besni Ovası yıllardır sulanmayı bekliyor ve bunu şu anda inşası devam eden Çetintepe Barajı ile yapacağız. Geçtiğimiz günlerde Baraja inceleme yaptık, inşaat yüzde 60 seviyesinde, bu çok güzel. Katkısı geçenlere teşekkür ediyoruz ancak bu barajla Besni Ovası’nı sulayacak olan tarımsal kanalların sulamasına henüz başlanmadı, projesi henüz yapılmadı, hayata geçirilmedi. Sulama kanalları inşasıyla birlikte, tarımsal sulama için ödediğimiz elektrik parası da indirimli hale gelecek. Bugün Urfa’daki bir çiftçi, eğer devleti yüzde 67 indirimli elektrik veriyorsa bunu , Besni Ovası, Gölbaşı ve Adıyaman Ovasına da vermesi lazım. Bu sorunun girilmesi için elimizden geleni yapacağız." 

-"SİYASET SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BİR ANAHTARDIR"

Tutdere, "İçinizden geçen şey şu olabilir; muhalefetler, ellerinde sorun çözme yetkisi yok! Ama iş öyle değil. Muhalefet halkın sorunlarını çözecek. Siz bana bunu iletmezseniz benim de gündeme taşıma şansım olmaz. Çekinmeyin, korkmayın! Hepimiz bu kentin çocuklarıyız. Bu umut ve beklentiyle hep beraber mücadele edeceğiz. Biz bir sorun için bir masa etrafında birleşebiliyorsak, dertleri o zaman çözebiliriz. Biz çiftçinin, işsizin, derdi olanın derdini görmezden gelemeyiz. Siz sorunları tespit ederseniz, düşündüğünüz siyasete de hizmet etmiş olursunuz. Siyaset sorunları çözmek için bir anahtardır. O anahtar sorunları çözmüyorsa, o anahtarı değiştirmek en önemli gücünüzdür."şeklinde konuştu.












Bu yazı toplam 1524 defa okunmuştur