Adıyamanlı genç antrenör Busenur'a milli takımdan davet

Adıyamanlı genç antrenör Busenur'a milli takımdan davet

 

 

Adıyamanlı Busenur Aslangöz, Görme Engelliler Spor Federasyonu Futbol Alt Yapı Gelişim ve B Milli Takım seçme kampına antrenör olarak çağrıldı.

Antrenör Aslangöz, 22 yaşında olmasına rağmen Türkiye'nin pek çok Görme Engelliler Futbol Kulübünde görev alan Busenur Aslangöz, yaptığı açıklamada, kadın futbolunu Adıyaman ve diğer doğu illerde geliştirmek istediğini belirterek, “Bu hedef, insanlar için küçük gibi görünebilir fakat benim için çok büyük bir adım, önemli bir başarı olacak.” dedi.

“Bir görme engelli nasıl futbol oynar?”

Futbolla ilgisinin çocuk yaşlarda başladığını dile getiren genç antrenör, okul takımlarında oynayarak kendisini geliştirmeye çalıştığını belirterek, Adıyaman'da kadın futbol takımı olmadığı için istediği gibi bir futbolculuk kariyeri sürdüremediğini dile getirdi.

Futboldan vazgeçmediğinin altını çizen Aslangöz, şöyle devam etti:

“Annemin ve babamın maddi ve manevi desteğiyle Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünü kazandım. Üniversitede birinci sınıfı okurken görme engelli bir arkadaş edindim. Bana B1(görmeyenler) futbolundan bahsetti. İlk başta herkes gibi aklımda 'Bir görme engelli birey nasıl futbol oynar' sorusu oluştu. Araştırmaya başladım ve spor kulüpleriyle iletişime geçtim Ankara'da spor kulübü başkanı çok değerli Zeynep Hanım'ın vesilesiyle federasyonumuzun düzenlediği antrenörlük kursuna Eskişehir'e gittim. Hayatım boyunca sadece bir görme engelli birey tanıyorken, birdenbire çevremde bu sayı artmaya başladı. Onlarla iletişimimi güçlendirmekle başladım işe. Onlarla bağım kuvvetlendikçe daha fazla şey yapmak için çabalamaya başladım. Kendime özgü antreman dilleri oluşturdum. Çeşitli hocalarımla istişare halindeydim. Ve en nihayetinde ilk senemde takımım Türkiye Şampiyonasını üçüncülükle tamamlayıp 2. lige yükselmişti.

“En büyük hedefim milli takımla olimpiyat şampiyonu olmak”

Başarının özgüvenimi arttırdığını daha istikrarlı çalışmak ve sürekli kendimi geliştirmek yönünde isteklendirdiğini aktaran Aslangöz, “Türkiye'nin bir  çok ilinde çalıştım. Çünkü mentalitem 'bir takıma değil bütün camiaya hizmet etmekti.Üzerindeki formanın rengi ne olursa olsun, hepsini benim sporcum gibi görüyordum. Verdiğim emekler neticesinde hedeflerimin henüz ilk adımı olan B Milli takımdayım. Çok daha fazlasını yapacağımdan hiçbir zaman şüphem olmadı.

En büyük hedefim milli takımla olimpiyat şampiyonu olmak. Daha sonrasında ise engelliler ve beden eğitimi spor üzerine yüksek lisans yapıp bu alan üzerine öğrenciler yetiştirebilmek istiyorum. 

Bana güvenen başta annem Nevin Aslangöz, babam Mehmet Zeki Aslangöz olmak üzere, Federasyon Başkanımız Hasan Sayyıdan'a, çok değerli başkanlarım Vedat Yavuz, Öztürk Özkan, Cengizhan Carlak, Tayfun Turgut, Ramazan Akyüz ile milli takımda beraber görev yapacağım çok değerli antrenör arkadaşlarım, abilerim Mustafa Erdoğan, Burak Aktaş ve Yusuf Şatay'a teşekkürlerimi sunuyorum."ifadelerini kullandı.










Bu yazı toplam 311 defa okunmuştur