Adıyaman Belediyesi Haşereyle Mücadeleye Hız Verdi

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, il genelinde havaların ısınmasıyla beraber, sürdürdüğü haşereyle mücadele çalışmalarına hız verdi.

Adıyaman Belediyesi Haşereyle Mücadeleye Hız Verdi

 

 

 

Adıyaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada,  Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 2019 yılı ilaçlama sezonuna, haşereyle mücadelenin en önemli evresi olan Mart ayının ortasındaki larva döneminde başladığı bildirildi.

Açıklamada, o tarihten bu yana su birikintileri, kuyular, bataklıklar ve inşaat alanları gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren yetkililer, havaların ısınmasıyla araçlarla il merkezinde sokak sokak gezerek ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini ve bu şekilde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı önlem almaya çalıştıklarını belirtildi.

Belediye yetkilileri açıklamada şunları kaydetti:

“Mayıs ayına girilen şu günlerde artan haşerelerden dolayı da ergin mücadelesini sürdürüldüğü belirtilerek, “Havalar pek ısınmadan önce il merkezindeki su birikintileri, kuyular, bataklıklar ve inşaat alanları gibi yerlerde ilaçlama yaptık. Çünkü bu alanlar haşerelerin üreyip çoğalması için çok müsait yerler. Her gün 24 saat esasında sürdürdüğümüzü ilaçlama çalışmalarımız sezon sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlarımızdan, yerleşim yerlerine yakın ve ekibimiz tarafından görülemeyecek yerlerde olan durgun sular, havuzlar, fosseptikler, uzun süre kap içerisinde kalan sular, kapalı alandaki bodrum, inşaat temelleri, çukurlargibi su birikintilerini gerek belediyemizin Beyaz Masa birimine, gerekse 153 numaralı ihbar hattına bildirmelerini istiyoruz.”










Bu yazı toplam 1163 defa okunmuştur