Adıyaman Valisi Pekmez, 200 Yıllık Tarihi Tuz Hanı Restorasyon Çalışmaları İnceledi

Vali Pekmez, "3 yılda bitirilmesi planlanan proje ile 200 yıllık tarihi Tuz Hanı yeniden canlanacak."

Adıyaman Valisi Pekmez, 200 Yıllık Tarihi Tuz Hanı Restorasyon Çalışmaları İnceledi

 

 

 

-200 YILLIK TARİHİ HAN YENİDEN CANLANACAK"

Vali Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık’la birlikte 200 yıllık geçmişi ile Adıyaman’ın en önemli çalışmalarından biri olan Oturakçı Pazarı’ndaki 200 yıllık tarihi Tuz Hanı, restorasyon çalışmalarını yerince inceledi.

Vali Aykut Pekmez,  burada yaptığı açıklamasında, projenin yaklaşık 10 Milyon TL'ye mal olacağını tarihi yapının aslına uygun restore edilerek moloz taşları kullanılacağını ifade etti.

Vali Pekmez, "Bu tarihi yapının tekrar turizme kazandırılması için geçtiğimiz günlerde ilk kazma vurularak, çalışmalara başladık. Üç yılda bitirilmesi planlanan proje ile 200 yıllık tarihi Tuz Hanı yeniden canlanacak. Tuz Hanı Projesi ile yerli ve yabancı turistlerin burada ki tarihi mekanda alışveriş yapması, dinlenmesi ve çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Bu önemli eserin Adıyamanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."dedi. 
Tuz hanı inşaatındaki incelemelerinin ardından tarihi oturakçılar pazarını gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Pekmez, esnafın iş durumunu sorarak, varsa taleplerini dinledi.

-TUZ HAN'I, KENTİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

200 yıllık tarihi Tuz Hanı, 3 yılda bitirilmesi planlanan restorasyon sonunda, yerli ve yabancı turistlerin burada alışveriş yapması, dinlenmesi ve çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi ile şehir merkezinde bir cazibe merkezi oluşturulması planlanıyor.

İki katlı Tuz Hanı’nda ki otel 2 katlı olup 20 odadan oluşacak. Proje kapsamında meydan, iç tarafta 21, dış tarafta ise 8 iş yeri olacak. Ayrıca harf hane yapılabilecek kapalı mekan bulunacak.


 









Bu yazı toplam 470 defa okunmuştur