Adıyaman'da Gelincik, Yakalandı

Adıyaman'da, vatandaşlar tarafından görülen Gelincik, Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Adıyaman'da Gelincik, Yakalandı

 

 

 

Sabah saatlerinde Siteler Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından fark edilen sansargiller familyasından olan 'Gelincik'  görenler, Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler tarafından kırsal alana konulan kafese giren gelincik, ekipler tarafından alınarak Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada yemek verilen gelincik, diğer aile fertlerinin yakalanmasıyla birlikte tedavilerinin ardından doğal yaşam alanına bırakılacak.

-"GELİNCİK GÖRENLER İHBAR ETSİN"

Bölgede 5 gelincik olduğunu belirten Veteriner Hekim Yusuf Işık, "Vatandaşlarımız tarafından merkez Siteler Mahallesi'nde sansar olduğuna dair ihbar geldi bize bu ihbarı değerlendirdik  gelincik olduğunu tespit ettik,  yakalama ekipmanlarımızı kurduk bölgede ailesiyle beraber 5 gelincik olduğunu tahmin ediyoruz."dedi.

 Net sayıyı tam olarak bilmediklerini ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bir aile var orada, şuanda babayı yakaladık. Vatandaşlar, şehrimizin farklı bölgelerinde görürlerse öldürmesinler bizlere haber versinler. Normalde çok zararlı bir hayvan değil kendine herhangi  bir zarar hissetmediği sürece insanlara karşı tepki vermiyor  tepki verirse insanlara saldırır. Menüsünde insan yok,  kuşlar, tavuklar, böcekler var o yüzden mümkün olduğu kadar bize ihbarda bulunsunlar.

 

 












Bu yazı toplam 1080 defa okunmuştur