Adıyaman'da 'Sahte Senet' Çetesi Çökertildi

Adıyaman'da, sahte imzayla iş insanlarını dolandıran şebeke çökertildi.

Adıyaman'da 'Sahte Senet' Çetesi Çökertildi

 

 

 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iş insanlarını 'sahte senet' ile imza atarak dolandırmaya çalışan ve maddi sıkıntıya koyarak karşılığında anlaşmaya giderek karşılığında para alarak dolandırdığı bilgi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından 4 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda adreslerde yapılan aramada çok sayıda sahte senet ele geçirilirken  F. Ç., M.Y., M. A. ve T. C. B., gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

-SENETLER SAHTE KAŞE VE İMZALI ÇIKTI

Polis tarafından aramada ele geçirilen senetler incelenmek üzere Adli Tıp Kumuna gönderildi. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede senetlerin üzerindeki imzalar sahte olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan ve sorgulaması tamamlanan F. Ç., M. Y., M. A. ve T.C.B., adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Turgut C. B., tutuklanarak cezaevine gönderilirken F. Ç., M.Y., M. A., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan şüphelilerin Adana, Mersin, Gaziantep, İstanbul ve Kayseri'de iş insanlarını aynı yöntemle 30 milyon dolandırdıkları öğrenildi










Bu yazı toplam 298 defa okunmuştur