AGC Başkan Dişkaya: Basın mensubu arkadaşlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor -Videolu Haber

AGC Başkan Dişkaya: Basın mensubu arkadaşlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor -Videolu Haber

 

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, "Temennimiz bir an önce aşıların yapılması. Sahada çalışan çocuklar risk altında." dedi.

AGC Başkanı Zeki Dişkaya, ziyarette Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan'a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Başkan Dişkaya, ziyarette, Adıyaman'da basın adına önemli gelişmelere bölgeye adına imza atan Yaman Medya Grup bünyesinde bulunan Perre Haber Ajansı (PHA) ve gruba bağlı yayın kuruluşlarıyla birlikte Adıyaman'ın sesi olduğunu söyledi.

"Yaman Medya Grubumuz Adıyaman'da ciddi bir boşluğu dolduran bir grup"

Yaman Medya Grubunu ziyaret etmeyi uzun zamandır planladıklarını aktaran Dişkaya, "Ziyaretimiz bu aziz mübarek gününde nasip oldu. Kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaman Medya grubumuz Adıyaman’da ciddi bir boşluğu dolduran bir grup. İnşallah bundan sonraki çalışmalarında da daha hayırlı çalışmalar temenni ediyorum."dedi. 

Başkan Dişkaya, ziyaretin ardından PHA Muhabirine, Adıyaman'da pandemi, işsizlik, yatırım sorunları ve basın mensuplarının sıkıntılarına yönelik bazı açıklamada bulundu.

"Ateş düşmeyen ev kalmadı, ateş düşmeyen aile kalmadı"

Tam kapanmaya titizlikle uyulması ve sabırlı olmak gerektiğine işaret eden Dişkaya, "Tabi bu illetin affı yok! Bunun şakası da hiç yok! Bu illetten korunmanın üç tane şartı var diyor uzmanlar. Bu üç şarta titizlikle dikkat etmek lazım, insanların dikkat etmesi lazım. Ateş düşmeyen ev kalmadı, ateş düşmeyen aile kalmadı, can vermeyen aile kalmadı. Rabbim bir an önce tez elden bu belayı başımızdan def etsin. Milletimizi bu illetin pençesinden çıkarsın diyorum dua etmekten ve korunmaktan başka yapacak bir şey yok. Özellikle bu 17 günlük kapanma bir takım sıkıntılara sebep olsa da titizlikle uymakta fayda var diye düşünüyorum, sabırlı olmakta fayda var."diye konuştu.

"Yazılı dilekçe ile müracaat ettik hala cevap bekliyoruz"

Dişkaya, Sağlık İl Müdürü ile görüştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu basın mensuplarının riskli grupta olduklarını belirttim, gerekli girişimlerde bulundu. Bunun bir kısmı karşılandı zaten basın kartı olanlar zaten alındı. Sadece basın mensubu sarı basın kartı olanlardan oluşmuyor. Sahada olanı var kameramanı var yazanı, çizeni var, bunlarında dahil edilmesini talep ettik, yazılı dilekçe ile müracaat ettik hala cevap bekliyoruz. Konfederasyona zannediyorum çok kısa bir süre içerisinde olumlu bir yanıt gelecek diye bekliyorum. Yanıt gelirse hepinizi bir an önce aşılamakta fayda var.

Tabi bu çok büyük bir sıkıntı. Allah devlete zeval vermesin, devlet elinden geleni yapıyor. Öyle ki aşıyı tercih edebiliyor vatandaşlar. Çin mi ? Alman mı ? Diye yarın bir de belki Rus mu? diye üçüncü bir tercih duyacağız. Bu güzel bir gelişme."

"Nakdi bir yardım kampanyası başlatabilir"

Ticaret ve Sanayi Odasına, belediyeye ve imkanı olan bu kurumlara bir çağrıda bulunan Dişkaya, "Esnaf her ay aidatını sanayi odasına öder ki böyle bir dar gün için yani sanayi odası üyelerine dönük nakdi bir yardım kampanyası başlatabilir. Sanayi odası da böyle bir güne olmayacaksa ne zaman olacak ne iş yapar ? Ve ya belediyemizin böyle bir imkanı bütçesi var mı bilmiyorum. Sayın başkanımıza da bu bir çağrımız olsun. Özellikle çok dar gelirli olanların bir planlanması ile bir miktar nakdi yardım yapılabilir mi? Bunlar olabilir bunlar bizim beklentilerimiz tabi ki inşallah çağrılarımız yer bulur." ifadelerini kullandı.

"Adıyaman nasıl kalkınacak? Biz nasıl kalkınacağız?"

Adıyaman'a gelen yatırımcıların gereken ilgiyi bulamadığını ileri süren Dişkaya, şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep'ten 3 tane firma Adıyaman'a geliyor. Bu üç firma geliyor sanayi odasına gidiyor, ilgili yerlere gidiyor ve maalesef yeterli ilgiyi de desteği bulamıyorlar.

Daha sonra SANKO'da müdürlükten bir kişinin çağrılmasını talep ediyorlar. O da geliyor görüşmeleri yapıyor, teşebbüslerde bulunuyor, tık yok. Ve neticede üzülerek ifade edeyim. Malatya Sanayi Odası Başkanı hemen bunlara kancayı takıyor ve bir firmayı Malatya'ya götürüyor organizede hemen yer veriyorlar yatırımlarını yapıyorlar bin 200 tane Malatyalı eleman alıyorlar. Şimdi Adıyaman'da bu bin 200 elemanı engelleyen her kimse bunun yeri direk cehennemin dibi cehennemin üst kesiminde de yer bulamaz yani. Yazıktır..Şimdi böyle olursa bu Adıyaman nasıl kalkınacak? Biz nasıl kalkınacağız? 1 tanesi bin 200 kişi gitti diğer firmalarda 1000'er kişiden 3 bin kişi. Adıyaman’da 3 bin tane gencimizi işe koyduğumuz  zaman işsiz kalır mı? İstihdam böyle sağlanır bir memlekette.

Soruyoruz, temeline iniyoruz sorun nedir? OSB'de yer yok. İki tane yolu var ya radikal tedbirlerle bir karar alacak bahçe falan yasak diyecek. Neresi boşsa, el koyacak buralara dolduracak fabrikaları. Birincisi bu. Bu da mümkün değil ise dağda bir planlama yapıldı. Buna da OSB Başkanı diyor ki; yerleri kayalık, çukur. İyi de kardeşim hafriyat falan yapın. Ahmet Aydın’ın orayı aldığını biliyoruz. Orman bölge müdürü geldi biliyorum yani hiç çıkmaz ise orda 300-500 dönüm bir yer çıkar. Orayı faaliyete koyun, orayı da yapmadılar. Orayı OSB Başkanı beğenmiyor.

Şimdi gündemde iki yer var, bir tanesi hava alanının orda 700 dönüm, ikinci OSB'de Turuş köyünün orada orası da binlerce dönüm. Oraya da Sanayi Odası Başkanının akrabalarının arazisi var, yok efendim olmaz . Ya yapında kimin olursa olsun biz onda değiliz yani."

"OSB olmaz ise siz yatırımcıyı getiremezsiniz "

Zeki Dişkaya, Gıda Organize Sanayine kurulan Çadır Kent'e ilişkin şunları kaydetti:

"Daha önce açıkladım ancak bu yeteri kadar duyulmadı. Gıda organize sanayi kuruldu sadece gıda sektörü üzerine çadır kentin alanını tahsis ettiler. özellikle vali beyin çok ciddi emekleri oldu kendisine de çok teşekkür ederiz.

Ahmet Bey bu süreci Ankara’da bire bir götürüyor. Bakanlıklarda eğer süreci kısaltabilirler ise burası OSB olarak tahsis edildi, az bir alan değil altyapısı hazır hemen oraya fabrikalar kurulabilir. Gıda üzerine ama sadece gıda yetiyor mu? Diğer sektörler nereye yatırım yapacak?Tekstil, diğer meslekler. Bu konuda da bir üçüncü OSB çok acil ihtiyaç var. El birliği ile bunu gündemde tutmak lazım. Bulduğunuz her siyasiye mikrofonu gözünün dibine kadar gönderin. Bunu soralım, bunu sıkıştıralım bunun başka yolu yok. Yani OSB olmaz ise siz yatırımcıyı getiremezsiniz. 3 tane Gaziantep firmasının gitmesi Adıyaman’da 3 bin 500 kişinin kaybolup gitmesidir. Peki nasıl istihdamı sağlanacak ? Sağlayamayız yani olay bu burada sivil toplum kuruluşlarının halk tarafından bir gözden geçirilmesi lazım. Yatan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını bir daha seçenlerin mızmızlanmaya hakkı yok. Sen seçtin kardeşim ben seçmedim. Gençleri getirin çalışanları getirin üretenleri getirin. Sivil toplum kuruluşları, siyasileri sıkıştırmadığımız sürece bir memleket ayaklanamaz bir yere de gelemez. Sivil toplum kuruluşları yat yat derse yükleniriz siyasiye. Siyasi tek başına da bu işi yapamaz. Hakkaniyetli hareket etmek lazım inşallah el birliği ile bu sıkıntılı günleri de atlatırız."

"Saha da ki basın mensupları risk altında"

"Basın mensupları darda basın mensupları zorda" diyen AGD Başkanı Zeki Dişkaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz kendimize de Demirel’in dediği gibi bir şey istemiyoruz halkı istiyoruz, millete istiyoruz, çocuklara da başarılar diliyoruz. Gerçekten basın mensubu arkadaşlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Temennimiz bir an önce aşıların yapılması. Sahada çalışan bu çocuklar risk altında. İnşallah hep beraber bunu atlatırız, bir sıkıntı çıkmaz diye temenni ediyorum."

Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan ise Başkan Dişkaya'ya ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan ise Adıyaman'dan bölgeye yayın yapmanın Adıyaman'ın gururu olduğunu ifade etti.

Başkan İnan:Bölge insanına hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz

"Adıyaman'da zor şartlar altında bölgeye yayın aktarmak, doğru bilgi aktarmak Adıyaman için bir gururdur."diyen Başkan İnan, şunları kaydetti:

"Bünyemizde bulunan ajans ve haber sitelerimizle birlikte Adıyaman başta olmak üzere Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş haberlerinin yanı sıra ilçelerin haberlerini de servis ederek bölge insanına hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte hem istisnamı hemde ekonomik anlamda ilimizi katkı sağlamak bağlamında başarılı işler yaptığımıza inanıyorum. Adıyaman ve diğer illerimizdeki cemiyetlerimizin her zaman yanındayız. Bu anlamda kentin sorunu kendi sorunumuz gibi ilgilenen bir ekiple üst düzey donanım ile global anlamdaki ajanslardan farkımız ise bölgemize bölgemizin insanına hizmet etmek en güzel görevdir. Bu anlamda tüm cemiyetlerimiz ile dirsek teması içerisinde yer alırken Adıyaman yararına olacak tüm çalışmalarda karşılıksız olarak yanlarındayız. Adıyaman'ımızın önemli STK'larından olan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya'ya ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum."



 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.

MPG Formatını indirmek için TIKLAYIN!









Bu yazı toplam 72 defa okunmuştur