Başkan Kılınç: Turizmin geliştirilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız

Başkan Kılınç: Turizmin geliştirilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız

 

 

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, katıldığı “Adıyaman’da Turizmin Yeniden Canlandırılması” çalıştayında, turizmin geliştirilmesi için yerel yönetimler olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kommagene Nemrut Yönetimi Planı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçnar ve Adıyaman’da ki Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi Takım Lideri Jale Velibeyoğlu’nun sunumu ile başlayan ve 2 gün devam eden çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alparslan, Vali Mahmut Çuhadar, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammed Fatih Toprak, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünden Proje Yönetim Koordinatörü Süleyman Alata ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından düzenlenen çalıştayda, kamu ve özel sektörden birçok temsilci de yer aldı.

Çalıştayda Adıyaman’ın turizm sektörde eksik kaldığı yönler, yapılması gerekenler, devam eden yatırımlar ve tarihi yapıların gelecek nesillere aktarılması konuları ele alındı.

“Çalışmaları UNESCO dahilinde yürütmemiz gerekiyor”

Çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alparslan, Türkiye’nin turizm alanında son yıllarda önemli adımlar attığına vurgu yaparak, “Adıyaman’ın kültür ve turizmde olan potansiyelini, hangi süreç ve stratejiyle buraya daha fazla yerli ve yabancı turisti çekebiliriz, bunun çalışmasını yapmamız lazım. Nemrut Dağı’nda ki çalışmaları UNESCO dahilinde yürütmemiz gerekiyor” dedi. 

“Kommagene en önemli şehirlerinden birisidir”

Vali Mahmut Çuhadar ise, Adıyaman’dın tarihi yapısındaki zenginliğine dikkat çekerek, “Dokuz ören yerimizde turist karşılama merkezi yapıyoruz, odak merkezi yapıyoruz. 2022 yılı Adıyaman’ın tanıtım yılı olacak. Perre Antik Kent uzun zamandır gün yüzüne çıkmayı bekliyor, Kommagene’nin en önemli şehirlerinden birisidir. Gün yüzüne çıkarsa Zeugma’dan çok daha albenisi olan eserlerin çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’da konuşmasında, “2 bin yıl öncesinden bu güne kadar miras kalmış eseri 2 bin yıl sonraya miras bırakabilecek miyiz, asıl mesele budur. İPA projesi kapsamında önemli çalışmalar yürütülüyor” dedi.

“Bu bölgede müthiş bir kültür var”

Tüm katılımcıların sırayla söz aldığı çalıştayda, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılnç ise, turizmin geliştirilmesi için yerel yönetimler olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek; “Bu bölgede müthiş bir kültür var. Kültürden, gastronomiye, inanç turizmine kadar müthiş bir destinasyon var. Dünya mirası olan bu eserlerin tanıtılması gerekiyor. Tarihi yerlerin olması tek başına yeterli değil. Eko sistemini güçlendirmemiz gerekiyor. Belediye olarak ne gerekiyorsa biz hazırız” değerlendirmesinde bulundu.











Bu yazı toplam 62 defa okunmuştur