Başkan Kıymaz: Ahmet Aydın 'bakan' yapılmalı

Başkan Kıymaz: Ahmet Aydın 'bakan' yapılmalı

 

 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, katıldığı bir televizyon programında, "1954 yılında il olan Adıyaman, AK Parti'nin kalesidir. Adıyaman'ın başarısını bu kente bakan atayarak taltif etmek gerekir. Buna en yakışan isimde Ahmet Aydın." dedi.

Televizyon programına, Kıymaz'ın yanı sıra, Şehir Aileleri, Güvenlik Korucuları Federasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ve araştırmacı-yazar Ramazan Bucak konuk oldu.

Kıymaz: Kapatma HDP’ye mağdur görüntüsü verir

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, programda HDP'nin kapatılması konusuna yönelik yaptığı konuşmasında," geçmiş deneyimlerimizde görüldü parti kapatma çözüm olmuyor, kapatma HDP’ye mağdur görüntüsü verir, kapatma yerine suça bulaşmış, teröre bulaşmış her üyesinin yargılanması sağlanmalı ve milletvekiliyse hemen dokunulmazlığı kaldırılmalıdır."dedi.

"Türkiye 1984 Türkiye’si değil"

HDP seçmenin de bu gün gelinen noktada vicdan muhasebesini yapması gerektiğinin altını çizen Kıymaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörle aralarına mesafe koymalı. Teröre prim tanımamalıdırlar.Türkiye 1984 Türkiye’si değil, bu gün bölgesinde güçlü, savaş teknolojisini yenilemiş, 300 milyon Türk dünyasının desteğini duasını arkasına almış güçlü bir Türkiye’dir. Bölgesinde çapulculara pirim vermez güçlü bir ülkedir.

Terörle mücadelenin yanı sıra, bölgenin yaralarının sarılması için devlet başta istihdamı artırıcı çalışmalar yapmalı. Tekstil, hayvancılık başta olmak üzere bölgesel özel destekler yapılmalı.Bölgenin önemli bir ili olan Adıyaman AK Partinin oy rekorları kıran bir ildir. 1954 yılında il olan Adıyaman AK Parti'nin kalesidir,  Adıyaman'ın başarısını bu ile bakan atayarak taltif etmek gerekir, buna en yakışan isimde Ahmet Aydın. Adıyaman’ın bu başarısını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman’a bir bakanlık vererek taltif etmelidir. Adıyaman Türkiye’de tarihinde bakanı olmamış il. AK Parti'nin kuruluşundan beri 19 yıldır emek veren hizmet eden Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın Kürt-Türk her seçmenle yakın sıcak ilişkileri olan, sevilen sayılan biri olarak bakan yapılabilir, bu göreve de yakışır."

 










Bu yazı toplam 45 defa okunmuştur