Başkan Sarı'dan Suriyeli mültecilerin saldırısına tepki

Adıyaman Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Sarı, “Bizler sahaya inmeden önlemler sıkılaştırılmalı, gerekli cezalar verilmelidir.” dedi.

Başkan Sarı'dan Suriyeli mültecilerin saldırısına tepki

 Adıyaman Alperen Ocaklarından Suriyeli mültecilerin Türkmen sığınmacı kağıt toplayıcılarına saldırmasına tepki. 

Başkan Sarı, kentte meydana gelen Suriyeli çöp toplayıcıların, kardeş oldukları öğrenilen Türkmen çöp toplayıcılara demir zincir, boru ve sopalarla saldırmasına tepki göstererek, yetkilileri Suriyeli terörüne karşı önlem almaya davet etti. 

Adıyaman Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Sarı, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Altınşehir Mahallesi üniversite kavşağında hurda toplayan Suriyelilerin bölge meselesi nedeniyle Türkmenlere saldırması ve çıkan tartışmada kısa sürede büyüyen tartışma sopalı kavgaya dönüşmesi üzerine meydana gelen kavgada vücutlarının çeşitli yerlerine sopa darbesi alan Türkmen kardeşlerimiz Zülfikar Sofiali, Mustafa Sofiali ve Muhammed Sofiali yaralanması ve daha sonra bu kişilerin hurda toplama araçlarının lastiklerini kesmesi işe sonuçlanan olayı kabul etmediklerini, eğitimsiz, başıboş Suriyeli grupların artık kontrolden çıkmaya başladığını ve bunun toplumumuzda güvenlik ve ahlaki problemlere yol açmasının kaçınılmaz olmuştur.

Suriyeli sığınmacıların zor koşullarda yaşamaları, her türlü suç ve şiddet ortamının doğup gelişmesi açısından uygun koşulları sunuyor. Eğitim almamış, düşük gelirli, dışlanmışlık hissi içinde kimlik bunalımı yaşayan sığınmacı gençler, ileriki dönemde suç kaynağı oluşturabiliyorlar.”

Başkan Sarı, “Geçen 13 yaşındaki bir çocuğun Suriyelilere tarafından bıçaklanması ve bugünkü bölge parselcisi gibi davranan grubun Türkmen soydaşlara saldırması bizleri derin endişelere sürüklemektedir. Devlet yetkililerinin acil önlem almaz ise halkın kendi güvenliğini sağlamak için girişeceği eylemlerin çok olumsuz sonuçlarının  olacaktır. Bizler sahaya inmeden önlemler sıkılaştırılmalı, gerekli cezalar verilmelidir.” dedi.

 

 

 
 
 

 









Bu yazı toplam 96 defa okunmuştur