Besni'nin Kanayan Yarası Trafik Sorunu Çözüm Bekliyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıllardır vatandaşların şikayetçi olduğu trafik sorununun had safhaya ulaşması tepkiye yol açtı.

Besni'nin Kanayan Yarası Trafik Sorunu Çözüm Bekliyor

 

 

 

Araç sayısının artmasının yanında orta refüjün kaldırılması ve yeteri kadar otopark bulunmaması özellikle Atatürk caddesinde trafiği işlemez hale getirdiğinden yakınan vatandaşlar, cadde boyunca iki sıra hatta üç sıra yapılan araç parkları caddeyi İstanbul trafiğine çevirdiğini ileri sürdü.

-REFÜJÜNKALDIRILMASI TRAFİĞİ RAHATLATMADI

Geçen yıl Atatürk caddesindeki orta refüjün kaldırılıp yolun yeniden asfalt edilmesiyle birlikte caddenin bazı bölümlerinde kaldırımların daraltılıp yol genişletildiğini kaydeden esnaf 3-4 yıldır aralıklı olsa da devam eden parkomat uygulamasının da kaldırılmasıyla özellikle Atatürk caddesindeki trafik sıkışıklığı had safhaya ulaştığını vurguladı.

Araç fazlalığı ve parkomatın yokluğunda cadde üzerindeki esnafın da araçlarını işyerlerinin önüne park etmesi çift sıra hatta üç sıra parklara neden olduğundan yakınan Besni halkı, özellikle bayram günlerinde köyden gelen vatandaşların araçlarıyla birlikte trafik adeta içinden çıkılmaz bir hal aldığını şehir merkezindeki işlek caddelerden olan Atatürk Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Merinos Caddesinde özellikle yapılan çift sıra parklar trafiği kilitlediğinden şikayetçi oldu.

-"CEZALAR DA ÇÖZÜM OLMUYOR"

Özellikle Atatürk caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Gaziantep caddesindeki trafik sorunu sürücüleri çileden çıkartırken, yetkililerin bu soruna neden çözüm bulamadıkları ise vatandaşların kafasındaki en büyük soru!

Trafik denetimlerinde binlerce araca çift sıra parklardan cezai işlem uygulanmasına rağmen araç sahipleri yine de çift sıra park yapmaktan geri kalmıyor.

Özellikle yaz aylarında yurt dışından tatile araçlarıyla gelen vatandaşlar ve bayram günlerinde köyden kente gelen vatandaşların araçlarının eklenmesiyle trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. 

-"PARKOMAT UYGULAMASI YENİDEN GELSİN"

Gazetemize trafik sorunu hakkında konuşan araç sürücüleri trafiği rahatlatmak için parkomat uygulamasının yeniden getirilmesini, belediyenin kenar mahallelerde uygun fiyatlı otoparklar oluşturmasını talep etti.

Gaziantep Caddesinde de caddenin darlığı yanında iki taraflı yapılan parklar sonucu iki araç yan yana geçemiyor. Sürücüler burada da caddenin bir tarafına park yasağı getirilmesini istedi.

-"ESNAF ARACINI SABAHTAN AKŞAMA KADAR İŞ YERİNİN ÖNÜNDE BIRAKIYOR"

İlçeye araç girdisinin fazla olduğu dönemlerde birde esnafların araçlarını iş yerlerinin önüne park edip akşama kadar kaldırmaması park sorununu katlıyor.

Vatandaşların park edecek yer bulamamasıyla birlikte kilitlenen trafiğe çözüm için yeni otopark alanlarının oluşturulmasını talep ederken bazı esnafları ise Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odasının otoparklarla anlaşma yapıp esnaflar için uygun tarife uygulanabileceğini dile getirdi.

 












Bu yazı toplam 1138 defa okunmuştur