CHP’li Tutdere: Yüzbinlerce öğretmenimiz öğrencilerine kavuşacağı günü bekliyor

CHP’li Tutdere: Yüzbinlerce öğretmenimiz öğrencilerine kavuşacağı günü bekliyor

 

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP Milletvekili Tutdere, yayımladığı mesajında; eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, öğretmenlerin sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesinin önemine değindi.

“Yapboz Tahtasına dönüştürülen eğitim sistemimiz niteliksizleştirildi”

Tutdere, yayımladığı mesajında; “Eğitim, demokrasimizin geleceği, sorunlarımızın çözüme kavuşturulması, atılım yaparak dünya ile rekabet edebilmemiz için hayati bir öneme sahiptir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere ithafen, “Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” demiştir. Geleceği şekillendiren, toplumu aydınlatan, çocuklarımızın yol göstergecisi öğretmenlerimizin hak ettikleri değeri görebilmesi de bu açıdan çok önemlidir. 19 yıldır eğitim sisteminde yaşanan değişiklikler eğitim sistemini yapboz tahtasına döndürmüş, öğretmenlerimizin sorunlarını artırarak eğitim sistemimizi niteliksizleştirmiştir. Öğretmenlerimiz Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla çok daha fazla çalışmakta buna karşın Avrupa’daki en düşük maaşı almaktadırlar. Bundan dolayı da öğretmenlerimiz ekonomik sorunlarla boğuşmakta, adeta ekonomik çıkmaza sürüklenmektedirler” dedi.

“Yüzbinlerce öğretmenimiz öğrencilerine kavuşacağı günü bekliyor”

Tutdere, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her yıl binlerce öğretmen adayı üniversitelerden mezun olmakta fakat öğretmen atamaları yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmenlerimiz bitmek bilmeyen bir çaresizlik içine sürüklenmektedirler. Ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen öğrencilerine kavuşacağı günü beklemektedir. Sayıştay raporlarına göre 138 bin olan öğretmen ihtiyacı MEB’in 2020 verilerine göre 107 bin olarak tespit edilmiştir. Atama bekleyen öğretmen sayımız ise 700 bin kişidir. Bu rakam 55 ülkenin nüfusunu geride bırakmaktadır. Devasa boyutlara ulaşan öğretmen açığının ortadan kaldırılması için öğretmen atamasının ivedilikle yapılması gerekmektedir.”

“İktidarımızda eğitim sistemindeki tüm sorunları ortadan kaldıracağız”

Tutdere, son olarak; “Eğitim sisteminde yaşanan bunca sorun ve öğretmenlerimizin yaşadığı problemler açık bir şekilde ortadayken eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin sorunlarına ilişkin ortaya koyduğumuz çözüm önerileri de şahsım iktidarı tarafından mecliste reddedilmektedir. Fakat en yakın seçimde bu tabloyu tersine çevirecek, eğitim sistemi ve tüm öğretmenlerimizin sorunlarını ortadan kaldıracağız. Öğretmenlerimize 3600 ek göstergeyi oyalamadan verecek; 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bütün öğretmenlerimize birer maaş ikramiye verecek; sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen ayrımcılığını ortadan kaldıracak okullardaki öğretmen açığını süratle bitireceğiz. Köy okullarını tekrar açacağız. Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyerek ülkemizin çağdaş ve aydınlık geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak çocuklarımızı yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine ter verdi.










Bu yazı toplam 54 defa okunmuştur