Erdengi'den, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'e Tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi,"Bölücü terör örgütünun siyasi uzantısı olan partiden, belediye başkanı olan kişiden ne beklenir ki!"

Erdengi'den, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'e Tepki

 

 

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, yaptığı açıklamasında, ağır hasta ve yaşlı olduğu gerekçesiyle cezaevinden çıkarılan 2-3 ay boyunca seçim propagandası yapacak kadar sağlıklı olan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk’ün görevini kötüye kullandığını gerekçesiyle görevinden alınmasını talep etti.

-“ŞEHİT AİLELERİMİZİN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Erdengi,şunları kaydetti:
“Terör örgütü Yöneticiliğinden yargılanan, partisinin eski Diyarbakır İl Başkanı....... İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne getirmiştir. Terör örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen bu kişinin genel müdürlüğe atanması şehit aileleri ve gazilerimizde büyük bir şüphe uyandırmıştır. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk’ün ve terör örgütü yöneticisi olan insan kaynakları genel müdürünün ilk icraatı aralarında şehit yakınlarının da olduğu 30 hizmet alımı personeli işten çıkartmak olmuştur. Şehit ailelerimizi işten çıkarıp dağda öldürülen terörist akrabalarının sözde şehit yakınları diyerek işe alımlarının yapılacağı aşikardır. Bölücü terör örgütünun siyasi uzantısı olan partiden belediye başkanı olan kişiden ne beklenir ki!. Buradan Sayın Adalet Bakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına sesleniyorum, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milleti için canını feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarını, senin kardeşin devlet için, bayrak için şehit oldu diyerek, işten çıkaran bu belediye başkanının yaptığı işlem durdurularak, haince düşünebilecek kadar aklı başında ve  hiç durmadan seçim çalışması yaparak, hali hazırda belediye başkanlığı görevini yapacak kadar sağlıklı olan bu zat belediye başkanlığı görevinden bir an evvel alınmalıdır.”

Erdengi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak işten çıkarılan şehit ailelerinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, “Hakları için ne gerekiyorsa yapacağız, bu haksızlığı kesinlikle kabul etmiyor ve kınıyoruz.”dedi.










Bu yazı toplam 1299 defa okunmuştur