Gölbaşı’nda Çiftçiler, Tarlalarını Güneş Enerji Sistemiyle Sulayacak

Gölbaşı’nda Çiftçiler, Tarlalarını Güneş Enerji Sistemiyle Sulayacak

 

 

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Kaymakamlık ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gölbaşı İlçesinde Güneş Enerji Sisteminin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, çiftçilerin arazilerine güneş paneli sistemleri kuruluyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin bağ evlerinin yanı sıra arazilerini sulamak için de ihtiyaç duydukları elektriği üretmek amacıyla güneş paneli sistemlerinin kurulumuna devam edildiğini kaydetti.

-TALEP EDEN ÇİFTÇİLERE, DESTEK DEVAM EDECEK

Yılmaz, "Geçen üretim sezonunda 11 çiftçimize güneş panelleri ile elektrik üretimi sistemi kurduk. Yoğun talep olunca ikinci proje ile 15 çiftçimizi daha güneş panelleri ile elektrik üretimi sistemine kavuşturuyoruz."dedi.

GAP İdaresi adına konuşan Adıyaman İl Koordinatörü Faruk Alan ise, "GAP idaresi adına Gölbaşı İlçemizde birçok projeye destek verdik, güneş paneli ile elektrik üretim sistemlerini de iki üretim sezonunda olmak üzere yüzde 50 hibe şeklinde destekledik. İlçede yürütülen projelere çiftçi geri dönüşleri son derece olumlu olup gönüllü çiftçilerimize olan desteklerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.












Bu yazı toplam 1086 defa okunmuştur