Gölbaşı’nda Meralık Alanlarda Gübreleme Çalışması

Gölbaşı İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, "Yapılan bu uygulama ile mera alanının ıslahı ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak hedeflenmiştir."

Gölbaşı’nda Meralık Alanlarda Gübreleme Çalışması

 

 

 

Gölbaşı İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, Gölbaşı’nda  hayvan yetiştiriciliğine paralel olarak yeşil ot ihtiyacının artmakta olduğunu kaydetti.

-“HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE VERİMİN ARTIRILMASI HEDEFLENMEKTEDİR”

Yılmaz, il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerinin, muhtarlar ve çiftçilerle müştereken Yeşilova köyü mezrasındaki 600 dekarlık alana 12 bin 650 kilogram Amonyum Nitrat Gübresi atıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Yapılan bu uygulama ile mera alanının ıslahı ve hayvancılıkla uğraşan  üreticilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak hedeflenmiştir. Ot olmadan et ve süt olmuyor. Hayvancılığın en yüksek maliyeti yem ihtiyacı olduğu için üreticilerimizin kaba ve kesif yem ihtiyaçlarını kendileri karşılaması gerekiyor. Hayvancılıkta mera alanlarının güçlendirilmesi, yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması gerektiğine inanıyoruz. İlçe müdürlüğü olarak yapılan bu faaliyetlerle hayvancılığın geliştirilmesi ve verimin artırılması hedeflenmektedir.”



 









Bu yazı toplam 1027 defa okunmuştur