Kahta çadırkentte 'İyilik Kupası'

Kahta çadırkentte 'İyilik Kupası'

 

Adıyaman’nın Kahta ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen çocuklar için Hareket Spor Kulübü tarafından İyilik Kupası projesi kapsamında eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenlendi.
Deprem psikolojisinden uzak birbirinden güzel ve eğlenceli vakit geçiren depremze çocuklar, iyilik kupası kapmasında hem spor yaptı hem de geleneksel oyunların yanı sıra zeka oyunları da oynadı.
 Merkezi İstanbul’da bulunan Hareket Spor Kulübü, depremden etkilenen çocuk ve gençlere destek olmak amacıyla Kahta ilçesinde düzenledikleri "İyilik Kupası" projesi kapsamında, spor eğitmenlerinin, sosyolog, psikolog, sanatçı ve tiyatro oyuncuları da katıldı. Düzenlenen etkinlik çerçevesinde çocuklara, mendil kapmaca, çuval yarışı, halat çekme ve bilek güreşi gibi geleneksel oyunların yanı sıra valeybol, futbol, badminton, mini golf, bocce sporları, satranç, dama ve benzeri zeka oyunları oynatıldı.
Çocuklarla birlikte iyiliğin peşinde olduğunu belirten Hareket Spor Kulübü Başkanı Serkan Demirel, “Hareket Spor Kulübü olarak deprem bölgesinin ardından çocuklarımızla birlikteyiz hareket spor kulübünün iyilik Kupası adı altında binlerce çocuğumuza bölgede ulaşmaya çalışıyoruz. Depremin ardından çocuklarımızın ruh sağlığının iyileştirilmesi anlamında ekip olarak buradayız ekibimizde İstanbul'dan Samsun'dan ve Kütahya'dan psikologlarımızın sosyologlarımızın ve oyun etkinlikleri oyun etkinliklerini beraber gerçekleştiriyoruz. Bu oyunlarımızla birlikte çocuklarımızın sportif faaliyetlerin düzenlenilmesi sanatsal çalışmalar yaparak çocuklarımızın yaralarının iyileşmesine istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte iyiliğin peşindeyiz. Ümit ediyoruz ki bu İyiliğin Kupası bütün bölgemizde çocuklarımızın mutlu olmasına vesile olsun.” Diye konuştu.









Bu yazı toplam 48 defa okunmuştur