"Kahta’da basın mensupları kan bağışında bulundular

 

 
Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki yerel ve ulusal basın mensupları, maske, mesafe ve hijyen kuralları kapsamında kan bağışında bulunarak, iyilik kervanına katıldılar.
14 Haziran, ABO kan grubu sistemini bulan Nobel ödülü sahibi bilim insanı Karl Landsteiner'ın doğum günü olması sebebiyle her yıl tüm dünyada “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Kahta’daki yerel ve ulusal basın mensupları Kahta Kaymakamlığı önünde kuruluna Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışında bulundular.
Bağışlanan her kan bir can kurtarır düşüncesiyle 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde kan bağışında bulunduklarını ifade eden basın mensupları, “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla ilçemizde kurulan kan bağış merkezinde bizler de gönüllü olarak kan bağışında bulunduk. Malumunuz pandemiden dolayı kan merkezlerindeki azalan kan stoklarına destek olmalıyız. Bağışladığımız her kan bizlerden uzakta şifa bekleyen bir kardeşimize can verebilir düşüncesiyle hareket ederek, ilçemizdeki tüm duyarlı vatandaşlarımızı da kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dediler.
Duyarlı davranışlarından ötürü basın mensuplarına teşekkür eden Adıyaman Kızılay Kan Merkezi doktorlarından İlhami Özdemir ise, yaptığı açıklamasında; “Bir yandan zor koşullarda halkı bilgilendirmek için haberden habere koşan, kan bağışına farkındalık oluşturmak adına yaptıkları haberlerle üzerlerine düşen görevi yerine getiren gazeteci kardeşlerimiz, bu kez kendileri de bağışta bulunarak örnek bir davranışta bulundular. Kendilerini ayrı ayrı tebrik ediyor, kana ihtiyaç duyan hasta ve hasta yakınları adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.









Bu yazı toplam 74 defa okunmuştur