Kahta’da çocuklara çevre bilinci için tarihi ve turistik gezi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Çevreyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara tarihi ve turistik yerler gezdirilerek, çevre bilinci aşılama noktasında gerekli rehberlik ve tanıtım yapıldı.

Kahta’da çocuklara çevre bilinci için tarihi ve turistik gezi

 Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 05-11 Haziran Çevreyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Okul Destek Projesi (ODES) kapsamındaki çocuklara tarihi ve turistik yerleri gezdirerek, çevre bilinci aşılama noktasında gerekli rehberlik ve tanıtım yaptı.

Gezi kapsamında çocuklar sırayla Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia ve Eski Kahta Kalesi’ni gezdi.

Çocuklara, Çevreyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında tarih bilinci kazandırmak ve ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla düzenlemiş oldukları gezide, çocukların hem eğlendiklerini hem de ilçenin tarihini öğrenme fırsatı elde ettiklerini ifade eden Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şevket Erşahin, yaptığı açıklamada; “Çevreyi Koruma Haftası münasebetiyle kuruluşumuz tarafından yürütülmekte olan ODES projesi kapsamında yer alan çocuklarımız ile birlikte ilçemizin tarihi ve turistik değerlerinden olan Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Arsemia gezdirilerek tarihi değerleri koruma ve çocuklara çevre bilinci aşılama noktasında gerekli rehberlik ve tanıtımı yapıldı. Yaptığımız bu etkinlikle çevre kirliliği ve çevre sağlığı konusunda çocuklarımızı bilgilendirdik. Amacımız; çevrenin nasıl kirlendiği, dolayısıyla nasıl zarar gördüğünü ve buna nasıl engel olunabileceği konularında çocuklarımızı bilinçlendirmektir.” dedi.

Kahta’nın tarihi ve turistik yerlerine hayran kalan çocuklar ise, herkesi doğanın korunması konusunda bilinçli olmaya davet ederek, ilçenin tarihi yerlerinin tanınması ve korunması adına bu geziyi gerçekleştirdikleri için Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeline teşekkür etti.










Bu yazı toplam 99 defa okunmuştur