Kahta’ya 20 Bin Metrekarelik Mesire Alanı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden İbrahim Halil mesire alanı temmuz ayı başında faaliyete geçecek.

Kahta’ya 20 Bin Metrekarelik Mesire Alanı

 

 

 

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçenin 3 kilometre güneyinde bulunan Çataltepe köyündeki İbrahim Halil Mesire alanı mevcut doğal ortamı korunarak yaz kış kullanılacak durumda yapıldığını kaydetti.

Vatandaşların haftanın 7 günü aileleri ile birlikte doğayla baş başa kalabilecekleri bir mekana kavuşacaklarını belirten Kaya, "Bu mesire alanı sadece Kahta değil bölge halkına da nefes aldırtacak bir mesire alanı olacaktır. Proje 2 buçuk milyona mal oldu. Projede 48 çardak, 0-2 yaş gurubu çocuklar için oyun alanı 8 kuleli çocuk parkı, 20 spor aleti bulunan spor alanı olacaktır.” dedi.

Kaymakam Kaya, "Bu tesisin Kahta’ya kazandırılmasında emeği geçen başta valilerimiz olmak üzere Adıyaman milletvekilimiz Ahmet Aydın’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan’a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.










Bu yazı toplam 1428 defa okunmuştur