Kantinciler Derneği Başkanı Bereket, Vatandaşları Uyardı-Videolu Haber

Adıyaman Kantinciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bereket, vatandaşları uyararak, kurumların daha sıkı denetim yapmasını istedi.

Kantinciler Derneği Başkanı Bereket, Vatandaşları Uyardı-Videolu Haber

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde Zeynet Turgut İlk Öğretim Okulu önünde seyyar satıcıdan aldıkları meyveleri yiyen 50 öğrenci zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Adıyaman Kantinciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bereket, konuyla ilgili olarak denetimlerin daha çok sıklaştırılması gerektiğini ve aileleri uyardı.

Bereket, şöyle konuştu:

"Zeynet Turgut İlk Öğretim Okulunda meydana gelen yaklaşık 50 öğrencimiz zehirlendiğini öğrendik. Bütün öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Buna Allaha şükürler olsun ucuz atlattık. Allah bir daha böyle şeyler göstermesin ancak bununla ilgili bazı önlemler almamız gerektiğini de söylememiz gerekiyor. Dışarıdan alılan ürünlerin denetlenmediği rasgele seyyar tezgâhlarda öğrencilere servis edildiği bununla ilgili bizim kulağımızda bazı şikâyetler gelmektedir. Bizim milli eğitim camiasından ve idarelerden ricamız bununla ilgili iyi bir önlem alınmaları gerekiyor. Aksi takdirde daha büyük olaylar yaşana bilir. Şimdi dışarıdan biz görüyoruz ben kendimde kantinci esnafıyım şimdi okulun etrafına geldiğimiz zaman dışarıdan geldiği zaman o denetlenmiyor onlar görünmüyor. Şanlıurfa'da örneğini yaşadık uyuşturucu koydular. Sigara paketleri paket paket geliyor."

-"SAĞLIKLI HİJYEN KOŞULLARINDA ÖĞRENCİLERİMİZ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİR"

Önlem alınması durumunda dışarıdan içeriye eşya alınmaması gerektiğini belirten Bereket, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bunun önlemini almak için bir kere dışarıdan içeriye eşyanın girememesi lazım. Bizim kantinlerimiz sağlıklı şartlarda denetlenen kurumlardır. Bizim her ay okul aile birlikleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim tarafından denetlenen kantinlerimiz sağlıklı hijyen koşullarında öğrencilerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilir. Vatandaşlarımız bu konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz. Tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Zehirlenmeden dolayı tabiî ki üzgünüz böyle bir olay yaşanmasa ama daha büyük olayların olmaması için tekrardan talep ediyoruz. Bu konuda denetimlerin biraz daha sıkı tutulmasını istiyoruz."

 










Bu yazı toplam 1286 defa okunmuştur