Milletvekili Tutdere:"Kahta İçin Birlikte Çalışma Zamanı"

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Tutdere, sürdürdüğü toplantıların Kahta ayağında muhtarlar tarafından yoğun katılım ve ilgiyle karşılandı.

Milletvekili Tutdere:

 

 

 

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, bugün bir düğün salonunda Kahta’daki muhtarlarla bir araya geldi. 

- "BUNCA YILDIR İLK KEZ BİR MİLLETVEKİLİ ZİYARET ETTİ"

Toplantı öncesinde Ziraat Odası Başkanı ile görüşüp bilgi alan Tutdere, köylülerin sorunlarını da dinledi.

Tutdere’yi yoğun bir ilgi ve katılımla karşılayan muhtarlar bunca yıldır ilk kez bir milletvekilinin kendilerini ziyarete geldiğini belirtti. 

Milletvekili Tutdere ise "Bizler konuşup talep etmekten biraz çekiniyoruz. Öyle anlaşılıyor ki konuşmadıkça yönetenler bizi görmüyor. Bundan sonra bir arada olup konuşacağız."dedi.

Tutdere, toplantının ardından İHH İnsani Yardım Vakfı ile bir buluşma gerçekleştirdi. 

-"HERKESLE BULUŞMAK İSTİYORUZ"

Adıyaman’ın bütün farklı kesimleri ile bir araya gelmek istediğini belirten Tutdere, "Seçilenler ve halk birlikte olursa Adıyamanı ileriye taşıyabiliriz."dedi.

Tutdere’nin konuşmasından sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve muhtarların şehre dair sorunları aktardığı toplantıda Kahta’nın sorunlarının ilk sıralarında işsizlik, yol, su, elektrik gibi eksiklikler gündeme geldi. 

Bu temel sorunların çoktan aşılmış olması gerektiğini belirten Tutdere, yanı sıra temiz suya erişim hakkı, hidroelektrik santrallerinin yok ettiği doğa ve canlı yaşamı, turizm, işsizlik, taziye evi eksikliği, OSB gibi problemlerin de konuşulduğunu belirtti.

Milletvekili Tutdere ilçe ve köylerden kendisine iletilen sorunları bir rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlara sunacak. 

-"BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK VEFA BORCUMUZU YERİNE GETİRMİŞ OLURUZ 

Milletvekili Tutdere, toplantıda, şunları kaydetti:

"Sizler muhtar, biz de milletvekili olarak halk tarafından yetkilendirildik. Halk dermanları olmamız için yetki verdi, bu yüzden bu dönem birlikte çalışacağız. Halkımıza hizmetin en iyisini sağlamaya çalışacağız. Benim düşünceme göre, halk, siyasetçi, muhtar bir araya gelip iş birliği, güç birliği yaparsa sorunlar daha kolay çözülür, vefa borcumuzu kanunların bize yüklediği sorumluluklarımızı da yerine getirmiş oluruz. Mecliste bir yıldır Adıyaman’daki her kesimin sesi olmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan, iletilen, gözlemlerimiz sonucu tespit ettiğimiz tüm sorunları hepimizin ortak çatısı olan TBMM’de ifade etmeye, gündeme taşımaya çalışıyoruz. Sadece ifade etmekle kalmayıp, bunu soru önergesi halinde sorunun muhataplarına direk iletip çözümü konusunda destek oluyoruz. Adıyaman'da farklı bir siyaset anlayışını harekete geçirmeye çalışıyoruz. Biz buraya siyaset yapmak için gelmedik. Seçimler geride kaldı, şimdi çalışma ve birlik beraberlik içerisinde ilçelerimizi birlikte kalkındırma ve insanlarımıza güzel bir yaşama ortamı sağlama zamanı." 

-"ETRAFIMIZ SULARLA KAPLI, SUYA BAKARAK KURU TARIM YAPIYORUZ"

Adıyaman’da yıllardır çözülmeyen sorunların kaynağının konuşup talep etme konusunda çekingen kalmaktan kaynaklandığını vurgulayan Tutdere, "Öyle anlaşılıyor ki, biz konuşmadıkça, efendiliğimizle sustukça bizi yönetenler maalesef bizi görmüyorlar, çevre illerimiz ileri giderken biz geriye gidiyoruz. Adıyaman bir yarımada, etrafımız sularla kaplı ancak biz suya bakarak kuru tarım yapıyoruz. Bu gerçekten hepimizin içini acıtıyor. Sulama projelerinin bir an evvel hayata geçmesi ve çiftçilerimizin hayat pahalılığına ilişkin sorunların giderilmesi için siyasi görüşümüz ne olursa olsun, sorunlarımızın ortak olduğunu unutmamalıyız. Ortak akılla bir araya gelmek zorundayız. Bir sorunu dile getirmek, kimseyi suçlamak değildir. Bize verilen yetkiyi kullanmak ve bu görevi yerine getirmek zorundayız. Siz de kendi kentinizin sorunlarını muhataplarına iletmek konusunda sorumlusunuz. "ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına teşekkür eden Tutdere, "Sizler bizim ve halkımızın sesisiniz."dedi.

Milletvekili Tutdere, muhtarlar toplantısı için yarın Tut İlçesinde olacak.

 



 









Bu yazı toplam 1077 defa okunmuştur