Şanlıurfa Taşıkara Barajı’nda çalışmalar sürüyor

Şanlıurfa Taşıkara Barajı’nda çalışmalar sürüyor

 

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Şanlıurfa’da yapılan yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa’da ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığına dikkat çeken Yıldız, “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

“Siverek Taşıkara Barajıyla 3 bin 50 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak”

Şanlıurfa’nın Siverek Taşıkara Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan Yıldız, açıklamasının devamında ise, “Çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Taşıkara Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 3 bin 50 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak. Baraj gövde kazıları, su alma yapısı, kondüvi, enjeksiyon, ve gövde inşaatının yüzde 80 oranında tamamlandı. Baraj gövde dolgu imalatlarına devam edilmektedir. Dolusavak imalatları ile vana odası imalatları yapılacaktır. Temelden yüksekliği 38,25 metre ve su depolama kapasitesi 3,144 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Taşıkara Barajının tamamlanması sonucunda 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.687.598 TL katkı sağlanması hedeflendiğini” ifadelerine yer verdi.

 












Bu yazı toplam 82 defa okunmuştur