Şehit Uzman Onbaşı Çelik, Şehadetinin 40. Gününde Mevlid-İ Şerifle Anıldı

Şehit Uzman Onbaşı Çelik, Şehadetinin 40. Gününde Mevlid-İ Şerifle Anıldı

 

 

Türkiye’nin sınır güvenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tüm tehditleri ortadan kaldırmak, bölgede bir terör koridorunun kurulmasına engel olmak ve bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK/YPG/PYD ve DEAŞ’a karşı Fırat’ın doğusuna başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”nda teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik şehadetinin 40. gününde Mevlid-i şerifle anıldı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik’in ailesi tarafından Çelikhan Merkez Taziye Evinde düzenlenen mevlit programına şehidin ailesi başta olmak üzere, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Jandarma personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.             
Öğle Namazının ardından başlayan mevlit programında, Çelikhan İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından Kura’n-ı Kerim ve mevlidi şerif okunarak ilahiler seslendirildi. Aziz vatanın bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğünün korunması ve ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması uğruna canlarını feda eden Piyada Uzman Onbaşı Mesut Çelik ve tüm şehitler dualarla anılarak Allah’tan rahmet dilendi.
Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Vali Aykut Pekmez, acılı baba Ebubekir Çelik, şehidin dedesi ve kardeşlerine başsağlığı ve sabır diledi. 
Mevlid programı sonrası Vali Aykut Pekmez, Çelikhan Kaymakamlığını ziyaret etti.   

 












Bu yazı toplam 727 defa okunmuştur