Tutdere, Çelikhan’da Muhtarlarla Buluştu

Tutdere, Çelikhan’da Muhtarlarla Buluştu

 

 

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesini ziyaret eden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

CHP Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, İl Başkanı Deniz Çakmak, İlçe Başkanı Kamber Sucu ve Pınarbaşı Belde Belediye Başkanı Mahmut Alan ile beraber Çelikhan ilçesinde muhtarlar, vatandaşlar ve kurumları ziyaret ederek sorunlarına yönelik platform oluşturacaklarını söylediler.
CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere,muhtar buluşmalarının ilkini Çelikhan’da gerçekleştirdi. Çırağan Restoran’da yapılan buluşmaya muhtarlar katıldı. Tutdere’nin konuşmasıyla başlayan toplantının ardından basına kapalı olarak gerçekleşen bölümde, muhtarlar köylerinin ve bölgelerinin sorunlarını dile getirdi. 
Tutdere muhtarlarla yaptığı buluşma sonrası kaydettiği sorunları iletmek üzere Çelikhan Kaymakamı ve Çelikhan Belediyesi’ne ziyaretlerde bulundu. 
Çelikhan’da muhtarlarla buluşan Tutdere,"Başta tütün olmak üzere, sorunlarımızın çözülmesi için mecliste yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyoruz. Çözümlerimizi ortak akılla bulacağız"dedi. 
-"ORTAK BİR PLATFORM KURULACAK"
Adıyaman’ın sorunlarının çözümü yönünde vatandaş ve kamu kurum kuruluşları ile görüşerek bir platform kurmaya hazırlanan Tutdere,"Aramızda yarım saat uzaklık olan Malatya ile aramızdaki gelişmişlik düzeyine bakın. Eğer sorunların çözümü yönünde partilerüstü bir siyasetle hareket etmez, gerekli ve doğru mercileri harekete geçirmezsek yerimizde saymaya devam ederiz. Gazinantep, Şanlıurfa, Malatya arasına sıkışıp kalırız. Yıllardır sorunlarla boğuşup duruyoruz, ama bizler artık bu sorunların çözümünü hakediyoruz. Halk sizlere köylerde, bana da mecliste yetki verdi. Dolayısıyla muhtar, vekil, siyasetçi işbirliği ve güç birliği yapacağız, sorunları böyle çözeceğiz. Ben buna inanıyorum. Siyasetçilerin çözüm için sorumluluğu var. İlgili kurumları, sorumluluklarını yerine getirmeye davet etmek bizim hakkımız ve görevimiz"dedi. 
Çelikhan’ın en büyük dertlerinden birinin tütün olduğunu vurgulayan Tutdere, “Tütüncülere ceza veren yasanın yürürlüğe girmesini mecliste diplomasi trafiğiyle 1 yıl erteledik. Bu sorunu şimdilik sadece morga kaldırmış olduk ama tütüne özgürlük gelmezse, tehlikeyi görmezden gelirsek, aç kalırız, Bu toprakları terketmek zorunda kalırız."dedi. 
-"TÜTÜN SORUNUNU ŞİMDİLİK SADECE MORGA KALDIRDIK"
Tütün sorunun şimdilik morga konulduğu hatırlatan Tutdere,"Biliyorum ki hepinizin temel konusu tütün, bizim olmazsa olmazımız. Bu konuda bir mücadele anlayışını ortaya koymak zorundayız. 2009’dan bu yana tütünle ilgili sizlerle birlikte çok ciddi çalışmalara imza attık. Ancak geldiğimiz noktada, tütünümüzün özgürleşmesini beklerken, 3 yıldan 6 yıla hapis cezasıyla tehdit edildik. Şu anda o yasa maalesef yürürlükte ancak sadece uygulaması 1 yıl ertelendi. Bu yasanın ertelenmesi konusunda TBMM’de çok ciddi bir diplomasi ve gayret gösterdik. Diğer arkadaşlarımızı da ikna edip, 1 yıl ertelemesini sağladık. Yani cenaze yerde,biz
şimdilik morga koymuş durumdayız biz. Bu topraklarda ortak akılla çözüme gitmek, siyasileri çözüme zorlamak zorundayız. Bunu yapamazsak seneye bu zamanlar belki hapiste olacaksınız. Tehlikeyi görmezden gelirsek, aç kalırız, aç kalırsınız. Bu toprakları terketmek zorunda kalırız. Türkiye’de şu an ciddi bir ekonomik kriz var. Tütüncülerimizin içinde bulunduğu durum da bu krizin yansımasıdır. Biz bu muameleyi hakketmiyoruz. Yıllardan beri atalarımızın da ekmek kapısı olan tütünün hapisle cezalandırılmasını hakketmiyoruz. Ortak bir mücadeleyi ortaya koyacağız. Siyaset, partiler sorunları çözmek için bir araçtır. Ben sizleri köy ve mahalle bazlı dinlemek istiyorum. Birlikte çalışacağız. Zaman bulursak köylere de geleceğim ama gelemediğimiz noktada zaten beni istediğiniz zaman arayabileceğinizi biliyorsunuz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışır, ilgili yerlere iletiriz. Sizin iletemeyeceğiniz bir yer olursa biz ulaşır,deneriz. Ben sizler için her türlü riski de göze alırım, kimse çekinmesin.  Bizler hakkımızı istiyoruz, başka bir şey değil. Hakkımızı versinler, amacımız sorunlarımızın çözümü yönündedir. Başta bana olmak üzere, hepimize iş düşüyor. Ama size de köyünüzün temsilcisi olduğunuz için size de iş düşüyor. Kusura bakmayın ama muhtarlık sadece oturduğunuz yerde, gidip kaymakama şikayet etmek değildir. Siz de biz de çözmek zorundayız çünkü bu milletin verdiği vebali yerine getirmek zorundayız."şeklinde konuştu.
-"ADIYAMAN’IN TAMAMI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ"
Önümüzdeki süreçte seçim olmadığını ve bundan sonra memlekete hizmet etme zamanı geldiğini aktaran Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gerçekten sizlerle bir arada olmak bizim için mutluluk kaynağı.Konuşmadan hiçbir sorun çözülmez, bunu anlamak zorundayız. Meseleler konuşulur, raporlaştırılır, bürokrasiye iletilir ve çözüme gidilir. “Biz bir şey söylersek iktidar kızar” gibi bir anlayış doğru değil. Çelikhan hem yaşamımda hem de siyasi yaşamımda çok önemli
 bir yer. Türkiye kurulduğunda bu yana, çok partili hayata geçtiğimizden beri ilk kez bizim topraklarımızdan biri milletvekili oldu. Bu topraklar fedakar insanların yaşadığı, coğrafyayla mücadele eden ama o kadar da mütevazi, vatanına milletine bağlı insanların yaşadığı bir yer. Bugün ilk kez bugün bu toprakların çocuğu olan biri mecliste. Elbette Adıyaman’ın tamamı bizim için çok kıymetli ama bu bölgenin coğrafyasının zorluğu, insanların çilesi ve fedakarlığı benim için çok çok daha kıymetli. Onun için bu toplantının ilkini Çelikhan’dan başlatmak istedik. Memleketimizin insanları mutlu olsun, herkesin işi aşı olsun,herkes sağlık hizmetlerinden faydalanabilsin. İnanın ki başka gayretimizi yok. Dolayısıyla bu tabloyu yakalamak için birlikte çalışmalıyız. Eğer bir siyaset sorun çözmüyorsa, halkın taleplerini görmezden gelip, halkın taleplerinden uzaklaşmışsa halkın en büyük hakkı o siyaseti değiştirmek ve cezalandırmaktır. Ben bir milletvekili olarak, çalışmayıp mücadele etmiyorsam beni de değiştireceksiniz. Sandıkta bunun hesabını vermek halkımızın en büyük yetkisidir. Önümüzde seçim yok, şimdi memleket sorunlarını konuşma vakti. Şimdi ortak akılla hareket edeceğiz"

 










Bu yazı toplam 890 defa okunmuştur