Uygulama Noktasında, Yavru Köpeklere Gözü Gibi Bakıyor

Adıyaman’da 44 yaşındaki polis memuru Mehmet Yılmaz, görevli olduğu uygulama noktasında 1 yıl önce anneleri ölen 6 köpek yavrusunu bularak bakımını üstlendi. Yılmaz'a köpeklere bakmaya en büyük yardımı ise öğretmen olan eşi Kadriye Yılmaz veriyor.

Uygulama Noktasında, Yavru Köpeklere Gözü Gibi Bakıyor

 

 

 

-“ANNESİZ KÖPEKLERE GÖZLERİ GİBİ BAKIYORLAR"

Kentte 3 yıldır görev yapan 25 yıllık polis memuru Mehmet Yılmaz görevli olduğu Adıyaman- Çelikhan karayolundaki uygulama noktasında 1 yıl önce anneleri ölen 6 köpek yavrusu buldu.

Yavru köpeklere sahip çıkan Yılmaz, uygulama noktası yanına yaptığı barakada köpeklerin bakımını üstlendi. Öğretmen olan eşi Kadriye Yılmaz'da eşine destek vererek yavru köpeklere bakmaya başladı.

Eşiyle beraber her gün yavru köpeklerin yemeklerini vererek veteriner kontrollerini yaptıran Mehmet Yılmaz ve eşi hem meslektaşları hem de vatandaşların takdirini topluyor. 3 çocuk sahibi olan çift, çocuklarını da zaman zaman köpeklerin yanına getirerek hayvan sevgisi edinmelerini sağlıyor.
-“BEN GİDİNCE POLİS ARKADAŞLAR BAKIYOR”
Yavru köpeklere elinden geldiğince iyi bakmaya çalıştıklarını ifade eden Mehmet Yılmaz, "Allah’ın yaratığı sokak hayvanlarına bakmaya çalışıyoruz, seviyoruz ilgi gösteriyoruz, karınlarını doyuruyoruz, sularını veriyoruz. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Seviyoruz eşimde bana bu konuda çok yardımcı oluyor.”

Yılmaz, polis noktasının burada 1 yldır faaliyet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Buraya geldiğimizde 6 tane yavrumuz  vardı. Anneleri öldüğü için yavrulara bakmaya karar verdim. Bende eşime söyledim, eşim çorba yapıyor, yemek yapıyordu getiriyordum. Bazen kasaplardan malzeme alıp getiriyordum. Zamanlar biz onlara onlar bize alıştı. Bende dışarıda soğukta kalmamaları için kendi imkanlarımla gözümün önünde olmaları konusunda bir yer yaptım eşimin de yardımı ile şimdi burada kalıyorlar. Her gün buraya eşimle beraber geliyoruz. Nasıl bir insan sabah, öğlen, akşam yemek yeme ihtiyacı var ise bunlarında yemek yemeye ihtiyacı var. Bizde her gün bu yavrularımızın yemeklerini getiriyoruz. Ben bazen izine gittim zaman polis arkadaşlarımı arıyorum, kasapları arıyorum onlar ihtiyaçlarını karışılıyorlar. Biz bu yavrularımızı benimsedik polis arkadaşlarımda çok seviyorlar buranın maskotları haline geldi. Özel mamaları olsun bakımlarını olsun kendi imkanlarımla hallediyorum eşimde bana bu konuda yardımcı oluyor. 3 tane oğlum var hepsi, bu yavrulara çok düşkünler evimizden birileri gibi oldular. Emekli olursam veya ilerde bir bahçeli bir ev alırsam bu yavruları götürmeyi düşünüyorum. Biz bu yavrularımıza gözümüz gibi bakarız onları çok seviyoruz."

-”AİLEMİZDEN BİRİ OLDULAR”

Kadriye Yılmaz da eşinin sokakta bulduğu yavruları anlatması üzerine hemen harekete geçerek onlara yemek yapmaya başladığını belirterek  "Eşim yavrulardan bahsetmişti bizde bazen hayvanlara bakıyorduk eskiden. Eşim bana bu yavruların annelerinin olmadığını söylediğinde çok üzüldüm. Ben hemen yemek yaptım hazır mamalar aldık imkanlarımızla hayvanlara bakmaya başladık. Ailemizden birileri gibi oldular boş zamanlarımızda her hemen hemen her gün gelip sularını  yemeklerini veriyoruz. Çok mutlu oluyoruz onlarla zaman geçirdiğimiz için." dedi.

 











Bu yazı toplam 1019 defa okunmuştur