Zenginlerden Alıyor Fakirlere Dağıtıyor

Sekiz yıldan bu yana hayırseverlerden aldığı yardımları, muhtaç ailelere dağıtarak, hayır işliyor.

Zenginlerden Alıyor Fakirlere Dağıtıyor

 

 

 

Mehmet Ulum, ramazan ayının maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı,  duygu ve hissiyatında öne çıktığı mübarek bir ay olduğunu dile getirdi.

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu ay olduğunu vurgulayan Ulum, şunları ifade etti:

İçinde bulunduğumuz ramazan ayının başında kendimizce oluşturmuş olduğumuz, ‘Gelin birik olalım, gönüller köprüsü kuralım’ sloganı ile yola çıktık. Sekiz yıldır aralıksız hayırseverlerden toparladığımız gıda ve nakti yardımları tespit etmiş olduğumuz yardıma muhtaç ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yılda içinde hem kaliteli, hem de bir ailenin ramazan ayı boyunca tüketebileceği gıdalardan oluşan kolilerimizi özenle hazırlayıp dağıtımına başladık. Toparladığımız yardımlardan 100 koli gıda paketi oluştu. Bununla birlikte bir hayırseverimiz 3 bin lira nakit para gönderdi ve bunu da 100 lira şeklinde zarflara koyarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Aradan geçen zaman zarfında yaptığımızı görenlerin sayısı artmaya haliyle yapılan yardımlarında artmasına vesile oldu. Allah hepsinden razı olsun. Yardımlar hayırseverlerden, paketlemek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ise bizden.”
Ulum, gücünün yettiği yere kadar çalışmaları devam edeceğini vurgulayarak, “İnsanlar arası yardımlaşma ve dayanışmayı en güzel ifade eden Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmaktadır, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ Sosyal yardımlaşma ve dayanışma öncelikle bireyin toplum karşısında sorumluluğunu bilmelidir. Hele Müslüman toplumu içerisinde yardımlaşmanın vasıtası olan zekat islamın köprüsüdür, yardımlaşma onunla sağlanır. Hatta asayişi sağlayan zekattır. Zengin zekatını verdiği zaman, fakir de zengine karşı hürmetkar olur. Zekat İslam’ın şartıdır. Sadaka ise onun ziynetidir. Biri malın bereketine diğeri belanın def’ine vesiledir. Yardımlaşmanın yüksek derecede yapıldığı toplumlarda huzur, mutluluk ve başarı olur.” şeklinde konuştu.
Yapılan bu hayırlı çalışmaya şahit olan vatandaşlar, Mehmet Ulum’un, resmen gönüllü bir hayır elçisi olduğunu, yardımları yapanlar kadar bu kendisinin de hayır işlediğini belirtti.

 












Bu yazı toplam 1155 defa okunmuştur