HDP Kadın Meclisi'nden 8 Mart daveti-Videolu Haber

HDP Kadın Meclisi'nden 8 Mart daveti-Videolu Haber

 

 

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde HDP il Eşbaşkanı Zeliha Karınca ve yönetim kurulu üyeleri 8 Mart'ta yapılacak basın açıklamasına davet etti.

HDP il Eşbaşkanı Zeliha Karınca, Kahta ilçesinde 8 Mart'a yönelik ilgili basın açıklaması yaptı.

Karınca, açıklamasında,ülkede var olan ekonomik krizin pandemi süreci ile birlikte derinleşerek arttığını belirterek,"Ve yine bu krizi en fazla hissedenlerin başında elbette ki ev içi emeği görülmeyen, emeği sömürülen, işyerlerinde başta mobbing olmak üzere her türlü ayrımcılığa maruz kalan kadınlar gelmektedir."dedi.

"Sigortasız güvencesiz bir şekilde ev eksenli çalışmak zorunda kalan kadınlar her dönem olduğu gibi bu dönemde yoksulluğa mahkûm edilmektedir" diyen Karınca, şu ifadelere yer verdi:

"Fabrikalarda ucuz iş gücü olarak görülen kadınlar pandemi süreci ile birlikte ücretsiz izne çıkarılmış, Kod 29 uygulaması ile patronlarca işten çıkarılmış ve ev içine hapsedilmek istenmiştir.

Yoksulluktan kaynaklı mevsimlik tarım işçisi olarak başka illere giden kadınlar erkeklerle aynı işi yapmalarına rağmen eş değer bir ücret alamamakta ve her türlü ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Savaş ve yoksulluktan kaynaklı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalan mülteci ve göçmen kadınlar gittikleri her yerde ucuz iş gücü olarak görülmekte ve emek sömürüsüne maruz kalmaktadır. Eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdikleri için, sendikal haklarını savundukları için binlerce kamu emekçisi kadın KHK ile işten atılmış açlık ve yoksullukla terbiye edilmeye çalışılmıştır. Pandemi süreci ile birlikte bar-kafe çalışanı yüzlerce kadın yine işsiz kalarak yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Buradan sayamayacağımız kadar daha birçok nedenle kadın yoksulluğu derinleşerek artmaktadır. 8 Mart Pazartesi günü Adıyaman İl Kadın Platforumuyla birlikte yine alanlarda olacağız."

Karınca, 8 Mart'ta yapılacak olan İl Kadın Platformu basın açıklamasına davet etti.

Açıklamanın ardından HDP Kadın Meclisi, ilçede kurulan pazarda çalışan emekçi kadınları ziyaret ederek karanfil dağıttı.

 


Kaynak:PHA
 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.

MPG Formatını indirmek için TIKLAYIN!









Bu yazı toplam 478 defa okunmuştur