Ovacık Köy'ü sakinleri, 18 yıldır taziye evinin yapılmasını bekliyor

Ovacık Köy'ü sakinleri, 18 yıldır taziye evinin yapılmasını bekliyor

 

 

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Ovacık Köyü Muhtarı Hasan Öztürk,"Taziye evi konusunu neye mal olursa olsun Ankara’ya kadar taşıyacağım"

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamasında,1993 yılından beri aralıksız olarak Ovacık köyünün muhtarlığını yürüttüğünü ifade etti.

"Çifte standart uygulanıyor"

18 yıl boyunca devreye kimseyi aracı koymadan resmi ve şifai olarak köye bazı hizmetlerin gelmesi için müracaatlarda bulunduğunu anlatan Öztürk, şunları dile getirdi:

"2002 yılında Köylere Hizmet Birliği tarafından başlatılan köy hizmetleri projelerinden köyümüzün de taziye evi, kanalizasyon ve kilitli parke taşı gibi hizmetlerden faydalanması için müracaata bulundum. Bana gelen cevap pilot bölgelerden sonra istediğim hizmetlerin getirileceği sözü verildi. Pilot bölgeler bitti. Bu sefer büyük köylerden başladıklarını söylediler. Büyük köyler de küçük köyler de bitti fakat köyümüze istediğimiz hizmetler gelmedi. Hatta bazı mezralar bile taziye evine, kilitli parke taşına kavuştu ama üzülerek söyleyeyim  ki köyümüz yine arka plana itildi.  Çifte standart uygulanıyor. Bazı köyler tatil köylerine benzetilirken bazı köyler de harabe şeklinde duruyor."

"Konuyu Ankara'ya taşıyacağım"

Öztürk, "İl Genel Meclisi başkanı ve üyeleri 18 yıldan beri her yıl köyüme bir taziye evi yapacaklarına söz veriyorlar ama sözlerini yerine getirmiyorlar. Köyümüze hizmetlerin gelmesi için acaba bizim bilmediğimiz kriterler mi var? Diye düşünüyorum. Varsa öyle kriterler lütfen bize yazılı veya sözlü olarak söyleyin. Köyümüze getirilen tek hizmet kanalizasyon oldu. Kanalizasyon ise sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yapıldı. Taziye evi konusunu  neye mal olursa olsun Ankara’ya kadar taşıyacağım."diye ifade etti.

 












Bu yazı toplam 964 defa okunmuştur